Bøger

Før der vælges

I tiden hos Kommunedata skrev jeg en lille bog med praktiske råd til de kommuner, der i stigende grad anskaffede eget edb-udstyr i stedet for at være afhængige af en terminalforbindelse til Kommunedata:

Før der vælgesFør der vælges bagsidetekst

Bagsideteksten: At vælge edb har altid været en lang rejse ind i en teknisk kompliceret verden, trods udgangspunktet: et helt praktisk behov i dag og i morgen. Denne bog er en slags vejviser på rejsen.
Den indeholder ingen universalløsning. Men den giver jordnær information om, hvad der er værd at tage med i betragtning - foruden prisen. Og den har en checkliste, som kan være en god støtte.
Hvorledes får man det nødvendige og det bedste fra fortiden med videre? Hvorledes fremtidssikrer man sin nye investering? Hvilke krav stiller borgeren? Kunden i privat regi? Medarbejderne? Ledelsen? Og hvorledes opnås et pænt mål af harmoni i kravene? Bogen har nogle bud. Bogens tema er pc’en, terminalen og lokalnettet. Og lige så lidt, som noget produktivt menneske i en organisation er en ø, lige så lidt nytter det kun at se på den enkeltes behov. Helheden må med. Edb-anlæg, programmer, dialog mellem bruger og edb, data, edb-sikkerhed, arbejdsmiljø. EF’s krav er også med.
Forfatteren arbejder i det daglige med rådgivning om edb-anskaffelser og edb-strategier.

Bogen udkom i 1990 og er naturligvis hamrende uaktuel. Men der er nogle sjove tegninger af Jens V. Petersen, I ikke skal snydes for:

Mus

 

Stress

 

Nettyper